Gjentagelser

Jeg innfører lange dager på lesesalen igjen. Mandag, onsdag, torsdag og de fredagene jeg ikke jobber. På onsdager sitter jeg der til de blinker med lysa før jeg går hjem i stedet for å ta trikken. Hører på Springsteen, det er den tida igjen, han synger om hvordan han er fanga i dette forholdet med ei dame, synger om hvordan han en dag skal gå ut av det og være fri - "Well, it seems like I´m caught up in your trap again / And it seems like I´ll be wearin´ the same ol´ chains / Good will conquer evil and the truth will set you free / And I know someday I´ll find the key". Har så vidt begynt å snuse på Magic igjen for vi er i mai og syrinene har sprunget frem. Jeg sto på busstoppet på Bislett etter jobb i går og så at den store syrinbusken jeg har holdt et øye med i ganske mange år nå, var i blomst. Alt jeg ville var å løpe over veien og bare dra inn lukta, men jeg var allerede søkkvåt etter alt regnet og tenkte at jeg kan spare det til seinere.

For det er det jeg venter på nå, men som jeg veit at jeg allerede er på god vei inn i: de lange dagene på lesesalen mens varmen slår inn mot rutene. Å gå ut og kjenne lukta, luktene, av syriner og alt det andre jeg forbinder med denne tida. Høre på "Girls in their summer clothes" og "A long walk home" og "A Devil´s Arcade" og de fleste andre låtene på Magic, Springsteens plate fra 2007, for de låtene er disse dagene, det har jeg snakka om mye om allerede.

Men mest av alt venter jeg på "The Backseat" og de dagene der. De dagene der Brian Fallon synger i øra mine - "Well, come July, we´ll ride the ferris wheel go round and round and round / And if you never let me go, well, I will never let you down" - og jeg blir fylt av noe som nesten føles umulig å bære. Som å se i reprise igjen alle solnedgangene jeg sto og så aleine og følte var for mye å håndtere, men som jeg allikevel tok med meg videre.

Jeg venter på de solnedgangene. Jeg venter på de dagene der, det har jeg også snakka om før. Men først er det lesesalen, om og om igjen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits