"Jeg kjøper en dress som er to nummer for liten, sulter meg til den passer og da begynner jeg å skrive"


Bilde: Jørn H. Moen

Det er Saabye som sier det. For Saabye har skrevet på en ny roman, Sluk, som kommer nå. Jeg gleder meg sjukt for Saabye er størst og best og ingen kan måle seg med ham, kanskje Ingvild H. Rishøi på novellefronten for hu er rå, men igjen, Saabye er en forfatterbastard.

Jeg leste Long Distance Call forrige mandag for av og til så sitter jeg og finner på ting jeg må gjøre så jeg slipper å lese pensum. Uvane, ja, sant. Men jeg er så glad for det nå for det diktet reiv meg i hjertet og det gjorde det ikke i januar da jeg kjøpte det.

"jeg tenker ikke lenger på det siste du sa, du sa ikke tenk

på meg og hvorfor skulle jeg det, hvorfor skulle jeg

tenke på akkurat deg, selv om det var du

som sa det først, ikke tenkt på meg, synd det ikke

var jeg som fikk sagt det, men så lett

går det ikke og det trodde jeg

at du hadde forstått, at du er ute av bildet, ute av syne og

ute av livet mitt for godt, takk og pris, jeg bukker

og skraper, jeg er endelig fri og kan

gjøre hva jeg vil"

--

Slik begynner Long Distance Call. Og denne uka har sånn sett vært fantastisk for da jeg var 16 år og jobba på platesjappa, så kjøpte jeg ei skive av Neil Young, Reactor heter den, jeg kjøpte den, men ofra den aldri særlig mye oppmerksomhet og jeg har alltid sagt at du kan kjøpe alle mulige skiver du vil, men du kommer ikke til å høre på dem før tiden er inne. Og på mandag var tiden inne, tiden sto omtrent i døra og forlangte at jeg skulle spille den, og jeg kan ikke fatte at jeg siden den gangen har levd i fire år og "Rapid Transit" var ikke med. Fantastisk, hæ. Bøker og skiver jeg har kjøpt og glemt og forlagt, skal alle få en bit av oppmerksomheten min, av og til veit jeg ikke hva jeg er oppmerksom på. Ærlig talt.

Denne uka har jeg ønska meg sytten timer ekstra i døgnet. For jeg har skrevet om Thorvald Meyers gate 85, jeg har skrevet om regnet og kastanjer, om pils og ei bule bygd for to pluss en bartender, og jeg har skrevet om hva som ville skjedd om alle i hele verden hoppa på likt. Jeg har skrevet om at det er over før det allerede har starta, om å ligge bakpå, om å ligge frampå og ikke minst; jeg har ei liste med ti tips for å få fred i hodet.

For jeg har ikke særlig mye fred i hodet.

Én kommentar

Siv

17.09.2012 kl.20:37

Publiser det du skriver her da!

Eirin

18.09.2012 kl.00:46

enig med siv, oslofrøken!

Elida

18.09.2012 kl.17:24

Jeg er også enig med de to over meg. Jeg hadde likt å sett den siste hemmelige posten publisert her. Det hadde den kledd

Skriv en ny kommentar

hits