Det er på tide å strekke seg litt høyere

Jeg er tilbake i Oslo igjen og det føles veldig godt. Som om jeg har bevegd meg i en eller annen retning bort fra midten selv om det fremdeles er der jeg befinner meg mesteparten av tiden. Og tanken på at et helt nytt år ligger framfor meg er oppløftende. Fordi jeg ikke veit hva som venter meg, men også fordi jeg veit at det er opp til meg å gjøre noe fantastisk ut av det. Leve, for jeg kan dø i morgen for alt jeg veit selv om jeg ikke tenker så mye på døden, tenker egentlig mest på livet. Året fikk en magisk start, og for de som skulle lure så var det jo selvfølgelig fordi jeg fikk muligheten til å jobbe tre dager på Nordlandet ungdomsskole. Det føltes som noe jeg allerede har gjort hundrevis av dager før. Å lede an en eller flere elever, drikke kaffe på lærerværelset og å gå gjennom korridorer hvor jeg kjenner hver eneste krik og krok og som jeg veit skjuler historier og hemmeligheter bare du ser godt nok etter på de falmete veggene - alt det falt meg så naturlig at jeg for et lite øyeblikk glemte at det bare er fire år siden jeg selv var elev og at det fremdeles er en god del år igjen til jeg på ordentlig er en lærer. Men uansett så var det en fin start på noe som akkurat nå ligger langt fremme foran meg og det var en fin start på 2012.

Og før jeg dro tilbake fikk jeg endelig den randomfylla jeg hadde gleda meg mest til av alt. Ida skulle egentlig ha hvit måned, men jeg sa hvit måned er ikke et offisielt uttrykk og da teller det ikke for noe og når jeg tenker meg om så lurer jeg på når den dagen kommer at jeg selv skal prøve meg på det. I skrivende stund tror jeg det ligger like fjernt frem i tid som den dagen jeg er lærer. I hvert fall. Så vi hadde vors for to hvor vi drakk og hørte på musikk og jeg fikk opplæring i Twitter (ja, jeg har fått meg Twitter) og jeg tømte visstnok den Fresitaen så fort at til og med mamman til Ida la merke til det. Så dro vi til det jeg selv mente var en hemmelig pub, men det var det egentlig ikke for det var bare å følge musikken og når vi kom dit fikk vi kose med en hund og høre på flott jazz, men derimot var det ikke noe øl å få, noe som etter min mening en hemmelig pub bør inneholde. Men vi fikk masse øl på Fasting og for en gangs skyld kunne jeg sitte der i fred og ro uten å bli jaga ut for jeg er jo egentlig utestengt. Har jeg fortalt det? Ikke? Joda, jeg er utestengt fra Fasting. Men denne gangen gikk det som smurt og Ragnar var DJ og det hele endte med at jeg klokken fem om morgenen måtte få ham hjem og til dags dato har jeg en utestående taxiregning på nesten 300 kr.

Og det var mine siste dager i Kristiansund for denne gang og jeg har hatt det ganske flott, det skal jeg innrømme. Nå er det mitt siste semester på litteraturvitenskap som står for tur, og etter det så veit jeg ikke. Jo, jeg veit, men jeg tar det når den tid kommer. I tillegg til en drøss med personlige mål. Det er på tide å strekke seg litt høyere.

PS. Om noen ikke skulle ha lagt merke til det, så er det en bevisst endring denne bloggen gjennomgår. Mer og bedre tekst er målet.

Én kommentar

Skriv en ny kommentar

hits