I scream it to the nothingness

Satt der og visste litt mer om romersk antikk enn om klassisimen og fikk hjelp av foreleseren som regnes som en gud på litteraturvitenskap. Drakk altfor mye øl og snakka altfor høyt om fotballevner jeg tror ligger igjen i 8.klasse og Dahlehallen. Skåla og ropte høyte fordi vi er ferdig, ferdig, ferdig for i år og på denne sida av jula føles det som en evighet til neste gang jeg må fordype meg i pensum. Drakk mer, fulgte trikkeskinnene inn i skogen, falt og fikk blåflekker. Gikk meg vill i et ganske koselig nabolag og måtte ringe Oslo Taxi til slutt.

Helt til jeg var hjemme i Kristiansund igjen. Danseshow hvor jeg for første gang i mitt liv satt og så på istedet for å være der oppe på scenen og danse selv. Tenkte egentlig ikke over det før noen påpekte det og jeg gikk i garderoben til alle dansejentene og grein og hulka om hverandre mens jeg prøvde å få ut hvor flinke de var. Det var lykkelig grining, sånn når du sitter der og ler og veit egentlig ikke hvorfor du griner. Drakk vin på lørdag og var tilbake på Mocca hvor jeg klemte på folk fordi det var lenge siden sist og vant meg fri adgang fordi jeg veit at Tommy Lee er trommisen i Mötley Crüe. Sjangla aleine bort til JP Clausen hvor jeg ikke kom inn fordi jeg alltid skal være så forbanna hyggelig og si "Jeg er 19 år". Fikk sitte i cover og sjekke stemplene til folk og delte ei flaske Solo med ei dame jeg var på vors med romjula i fjor og som jeg aldri husker navnet på, men hun er alltid glad for å se meg og da blir jeg det også.

Det er juleferie i Kristiansund, men for første gang i livet så føles det litt annerledes og jeg veit ikke hvorfor. Kanskje fordi jeg veit at det ikke varer evig, kanskje fordi jeg har kjøpt meg min første juletrepynt, drikker vin og kan kjøre med hæler. Kanskje føler man seg litt voksen, men mest barnslig på en og samme gang og det er merkelig for man veit liksom ikke hvilken vei man skal gå eller hvilke forventninger man vil oppfylle. Jeg kommer for første gang hjem for å feire jul, men det er fremdeles jeg som bestemmer hvor stallen med Jesus og krybba skal stå. Foran peisen slik den alltid har gjort.

Én kommentar

Skriv en ny kommentar

hits